cum-alegi-betele-de-ski-schi-cu-clapari-pe-schiuri-ski-si-snowboard.ro

Click pe imagine pentru afișarea ei în întregime

Pentru a avea mai multă precizie în aflarea lungimii potrivite, încălță claparii și ține bețele de ski cu vârful în sus, astfel încât mânerul să atingă podeaua. Ține bățul de ski direct sub coș, astfel încât degetul mare să-l atingă. În această poziție, antebrațul și bățul trebuie să închidă un unghi de 90 de grade. Dacă unghiul este mai mare, aveți nevoie de un băț mai lung; dacă este mai mic de 90 de grade, acesta trebuie să fie mai scurt.

Sfaturi :

Atenție! Bețele prea scurte sau prea lungi sunt periculoase în viraje, dau o poziție greșită corpului și îți pot afecta stilul de schiat.

Dacă ai reușit să stabilești lungimea potrivită, roagă-l pe vânzător să-ți arate cum se prinde corect mânerul. Este indicat să încerci cu mănuși, în așa fel încât poți să verifici dacă este potrivită cureaua, care este reglabilă, în general. Nu strică dacă mânerul este dotat cu opritoare pe partea inferioară și superioară, deoarece permit o prindere mai bună (asemănătoare cu un joystick).

Bețele de ski sunt măsurate în cm sau inches, dar poți folosi un convertor pentru a afla cealaltă valoare.

Bețele de ski se construiesc cu dimensiuni care cresc cu 5 cm pentru fiecare lungime nouă, 100, 105, 110, 115 cm. Deci, dacă ești nevoit să rotunjești dimensiunea, mai bine alegi valoarea mai mare, pentru că un băț mai lung se poate tăia, un băț mai scurt nu se poate lungi.