media

Ghidul cumparatorului

Daca sunteti iubitori ai sporturilor de iarna si in general mergeti cu totii la munte, e bine sa iti pregatesti din timp copilul cu echipament pentru ski. Claparii sunt cea mai importanta piesa din costumul unui schior. Daca esti gata pentru cumparaturi, cu acest ghid te vom ajuta sa alegi o pereche de clapari pentru copii, ieftini, la un pret bun si de calitate.

 Chiar daca in general, copilul tau este cel mai bun, trebuie sa fii obiectiv si sa il incadrezi corect in categoria din care face parte si anume: incepator, intermediar, avansat si race (de competitie).

Daca este incepator este mai bine sa optezi pentru o pereche de clapari mult mai flexibili, usori si comozi.

Un intermediar care abordeaza o gama mai variata de partii (denivelari, inclinatii mai mari) alege un model la care are nevoie de forta mai mare pentru flexare, dar care asigura un control mai bun la viraje.

Avansatii vor avea un confort mai scazut, dar un control mare asupra schiurilor.

Pentru race, claparii trebuie sa fie foarte rezistenti si rigizi pentru a asigura viteza si siguranta.

O marime potrivita pentru un clapar este atunci cand acesta face priza cu glezna, calcaiul si varful piciorului, fara a exercita in schimb presiune ce poate deveni deranjanta. Se aleg dupa dimensiunea piciorului, masurat de la calcai la cel mai inalt punct, incaltat cu o soseata subtire.

Claparul e bine sa aiba cat mai multe barete reglabile (de regula, patru) pentru a-l putea fixa pe conformatia piciorului, latimea fiind importanta.

Flex indexul (indicatorul pentru flexibilitatea claparului), este intre 20 – 100 la copii, mai mic pentru incepatori si mare pentru avansati si race.

Acesta mai depinde si de masurile copilului, un schior mic de inaltime si slab va alege cu un index de flex mai mic pentru ca nu exercita presiune mare, pe cand unul inalt si mai corpolent va alege cu un index flex mai mare chiar daca este incepator.

Fiind copii, trebuie sa avem grija si sa le asiguram caldura necesara la picioare, deci claparii sa fie bine izolati termic si cu ciorap blanit, matlasat, din spuma etc.

Analizand pareri despre cei mai buni clapari pentru copii, ieftini, am selectat cateva modele pe care ti le recomandam pentru cei mici. Ii poti achizitiona online, alegand impreuna cu micul schior perechea potrivita.

Comments: 0

No comments

Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*